Mini WaterFall Kemensah

Mini WaterFall Kemensah

Isnin, 26 Mac 2012

BANGKIT BERJIHAD SEMUA UMAT ISLAM , AGAMA ISLAM DIPIJAK DI PULAU PINANG
Petikan dari Media Pematang Pauh.:-

 DAP P.Pinang  telah membuat beberapa sekatan didalam pemilikan tanah wakaf yang selama ini diurus tadbir oleh majlis agama islam negeri (MAIPP). Dasar ini dibuat oleh Lim Guan Eng yang merupakan exco menguruskan hal ehwal pentadbiran tanah di P.Pinang.

Jika dibawah kerajaan BN dahulu, MAIPP memperolehi tanah wakaf melalui serah milik oleh pihak yang berniat untuk mewakafkan tanah dan juga beri milik tanah oleh kerajaan negeri setelah pembelian tanah untuk diwakafkan dibuat oleh MAIPP.

Tanah-tanah wakaf yang diperolehi biasanya akan dinamakan dibawah agensi-agensi MAIPP dan digunakan untuk tujuan-tujuan wakaf seperti mendirikan sekolah-sekolah agama dan juga pembinaan masjid. Tetapi di bawah pemerintahan Lim Guan Eng, beri milik tanah oleh kerajaan negeri sudah tidak wujud lagi. Prosedur yang selama ini diguna pakai didalam perolehan tanah wakaf juga diubah dan disekat supaya menyukarkan pengurusan tanah wakaf oleh MAIPP.

Tanah wakaf yang sepatutnya dinamakan diatas MAIPP dahulunya, kini tidak lagi dibenarkan untuk berbuat demikian. Setiap tanah wakaf baru dibawah kerajaan negeri Lim Guan Eng pula diwajibkan daftar dibawah SSI ( State Secretary Incorporated). SSI ialah sebuah syarikat GLC yang ditubuhkan oleh Lim Guan Eng bertujuan untuk menghapuskan sedikit demi sedikit hak milik tanah wakaf melayu secara sistematik di Pulau Pinang.

Sepatutnya tanah wakaf di “transfer” keatas nama MAIPP terlebih dahulu dan seterusnya ia akan dikelaskan dibawah tanah wakaf. Tetapi kini semua tanah wakaf ingin diuruskan oleh kerajaan negeri DAP. Nampak tak agenda Lim Guan Eng untuk menyonglap semua tanah wakaf orang melayu?
Ada satu kes di Kampung Aman, Pokok Sena Pulau Pinang yang membabitkan tanah seluas lebih kurang 2 ekar. Semua pengambilan dan pembayaran telah dibuat oleh MAIPP untuk menjadikan tanah tersebut sebagai tanah wakaf. Apabila tiba masa untuk proses penukaran nama tanah kepada MAIPP, kerajaan negeri DAP tidak membenarkan. Tanah tersebut telah didaftarkan dibawah kerajaan negeri dan juga didalam daftar senarai SSI. 

Jika keadaan ini berterusan, mungkin selepas ini tanah wakaf tidak akan wujud lagi di Pulau Pinang. Tanah wakaf adalah merupakan sebagai satu “security” kepada masyarakat melayu/islam di masa hadapan. Jika ini pun hendak dirampas oleh kerajaan negeri DAP, maka akan telanjang bulatlah melayu Pulau Pinang suatu hari nanti.

Fenomena ini amat merugikan masyarakat melayu/islam di Pulau Pinang. Dimanakah 4 orang exco melayu PKR yang ditugaskan untuk menjaga kepentingan orang melayu/islam di negeri ini? Inilah yang sepatutnya mereka perjuangkan ! Apakah 4 orang exco melayu/islam PKR ini telah dicucuk hidung oleh Lim Guan Eng dan juga dipicit telornya?

Itu kisah sebelum kerajaan negeri DAP mengambil alih negeri Pulau Pinang. Kini semua “benefit” ini bakal terhapus. Apa yang masyarakat melayu/islam pernah dapat dibawah pentadbiran kerajaan BN/Umno, tak mungkin lagi akan dikecapi dibawah pentadbiran Lim Guan Eng.
Inilah nasib tanah wakaf melayu di Pulau Pinang. Kini lebih kurang 1’600 hektar tanah wakaf di Pulau Pinang berdepan dengan ancaman bahaya di bawah kerajaan negeri DAP dan Lim Guan Eng.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

CHARGAS BEB----
Sekarang bukan kita cerita tentang politik..sekarang kita cerita tentang ”NASIB UMAT ISLAM PULAU PINANG”.. bangkit semua orang Islam...SERUAN JIHAD terhadap KAFIR HARBI DAP LIM GUAN ENG KOMUNIS.. 

Bangkit Tentang habis-habisan pemusnah Agama Islam di pulau pinang.. mohon kepada DYMM Sulatan Kedah , dan YDP Agung Sekarang selaku Ketua Agama Islam. Pertahankan Perlembagaan 152. 153. 160. Hak-hak istimewa orang Melayu dan Agama Islam.
DAP bermain Api – merompak Tanah wakaf Umat islam. Mengusir penganut islam secara systemmatik dari P .Pinang. 

Merancang menjadikan tanah wakaf menjadi Gereja.. Bangkit berjihad semua , sesunguhnya inilah jihad yang sepatutnya dipertahankan oleh PAS. Namun orang Islam dan melayu telah dihina dan dimalukan di tanah tumpahnya sendiri. AGAMA ISLAM telah di pijak di tanah bertuah ini.
Zionis DAP dan PKR Malaysia telah mula melakukan gerakan menghancurkan Islam.

BANGKIT-BANGKIT SEMUA JIHAD UNTUK AGAMA ISLAM.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan